Scootmobiel and more verkoopt knollen voor citoenen

Het vorig jaar in augustus was ik wat rond bladeren in de scootmobiel wereld. En je weet hoe het gaat, op Facebooks volgen dan de reclames over scootmobielen. Zo kwam ik Scoozy tegen . Een moderne scootmobiel, bediend door een joystick. Er hing wel een prijskaartje aan van 10.000 euro minimaal. Dat wordt sparen wil je die aanschaffen, dus ik sloeg aan het sparen, geen nieuwe iPhone, want die had ik me willen kopen dat najaar, maar alles ging naar het idee van de Scoozy. Soms dacht ik je bent wel gek en de andere keer dacht ik, je leeft maar een keer. Op 12-12-2022 na de zoveelste hartritmestoornis, dacht ik vergeet die Scoozy maar, vraag er maar een bij de gemeente Heerlen, daar kwam ik van een koude kermis thuis. Kregen normaal mensen binnen 11 weken een scootmobiel, duurde het bij mij 16 weken voordat ik een ronde tafelgesprek had, de keuring die ik zou krijgen liet de GGD niet doorgaan, en toen ik dan na 22 weken toch eindelijk gekeurd werd door iemand uit Zeist, die me volledig afkeurde. Zou ik dan toch eindelijk de scootmobiel van de gemeente krijgen. De leverancier Medipoint stelde zich zeer kwaadaardig op tav mij, De stoel wilde men niet aanpassen, ik heb een ongelijk zitvlak en met veel moeite kreeg ik het wel voor elkaar dat ik voetgas kreeg. Maar als men de boel niet wilde aanpassen had ik er niks aan. Dus ging ik zoeken op internet of er andere mogelijkheden waren. En stuitte op de PGB-WMO. Dus ik liet het omzetten naar de PGB-WMO ondertussen zaten we in de 31 ste week na het verzoek om een scootmobiel. Alle protesten hielpen niet naar de gemeente toen klachten werden niet gehonoreerd, uiteindelijk heb ik de gemeente een dwangsom opgelegd en toen ze daar met een fake besluit weer onderuit kwamen, heb ik ze voor de rechtbank gesleept en toen kon het opeens wel. De rechtszaak loopt nog over 20 jaar komt de uitspraak denk ik, ben ik allang de pijp uit. Want oudere mensen tellen niet mee bij wethouder van Zutphen van de SP. Want al dat gedoe gaat onder de bezielende leiding van een SP wethouder, de SP die zo hoog in hun vaandel schrijven dat ze voor de sociaal zwakkeren zijn, vergeet het maar. In Heerlen lijden we al jaren onder het juk van SP bewindslieden.
Maar goed De Scoozy kwam weer in beeld. Ondertussen had ik 7000 euro bij elkaar geschraapt en met mijn vaste reserve kon ik hem kopen
. Ik vroeg op de site van Scoozy een proefrit aan, daar werd niet op gereageerd, na een paar dagen toch maar eens gebeld, men was op vakantie, ode week daarna zouden ze contact met me opnemen. Dat gebeurde weer niet, dus ik belde maar weer. Ik kreeg de proefrit ik vroeg om de Joystick links te zetten, omdat ik alleen maar schrijven rechts doe, bij juffrouw Haenen moest dat, voor de rest ben ik links. Scootmobiel and more nam contact op en werd werd een afspraak gemaakt. Men kwam met een provisorische gemonteerde Joystick links. Waar men bij zei, dat hij niet afgesteld was, maar als hij normaal links zat op de juiste plek, dan kon men hem hartstikke goed fijn afstellen. Ik probeerde er mee te rijden, maar dat ging niet en ik witte dat aan mij, ik was dus niet links dus moest het maar rechts. Ik vroeg een nieuwe proefrit aan en men stemde toe met veel tegenzin, ik toch alleen maar rijden op de parkeerplaats van Scootmobiel and More. De eigenaar van de zaak was er niet, terwijl hij de afspraak had gemaakt. Ik reed er op en het ging hartstikke goed, ik vond hem alleen maar langzaam.
Ik vroeg aan de monteur die aanwezig was, wanneer de baas er was, kom maar om 11:30 dan zal hij hier zijn. Om half twaalf was ik er weer. Ik vroeg een hem dat langzame rijden of dat kwam door de enkele accu, dat was zo, dan moet je een dubbele accu pakken. Ik kocht hem met dubbele accu, uitleg kreeg ik niet hij wijst zich van zelf. Stel je me de joystick goed af zei ik ja dat doe ik
en ik dacht nu heb je een leuke scootmobiel die lekker rijdt, waar je genoeg beenruimte gaat, want ik heb heel lange benen. De kosten waren 11527,50 euro. Ik had gevraagd wat de betaling termijn zou zijn en Ger (de baas) 4 weken. Dat ging, dan betaalde ik de 7000 aan en dan als ik de 4412 euro van de PGB-WMO kreeg de rest, want ik had immers 4 weken de tijd om te betalen.

Een week daarna had ik de scootmobiel, op de rekening stond dat ik binnen een week moest betalen, dat was de eerste leugen van Scootmobiel and More. Ik zou dus mijn reserve moeten aanspreken en dan maar hopen dat ik geen extra kosten kreeg. Ik reed weg bij Scootmobiel and More en merkte vrijwel meteen dat ik er niet op kon rijden, wat is dit, terug gezet in de 5 km stand en naar huis gereden, in de handleiding kon ik niet ontdekken wat ik moest doen om hem weer rijdbaar te maken, de joystick is niet goed afgesteld dacht ik. Dinsdags terug toen ik aankwam rijden zag ik de baas vluchten. Hier klopt iets niet, dacht ik. De boekhouder een boom van een kerel kwam aanlopen
. Nadat hij het telefoongesprek met Scoozy had beëindigt. Hij ging kijken naar de Scoozy van hun drukte op een paar knopjes en dat ging niet met een aparte sleutel zoals in het boekje stond, dus ik zou dat ook kunnen, en stelde die van mij hetzelfde in. Ik reed weg en ik kon er weer mee rijden, alles goed zou je zeggen, dacht ik ook, ik reed de berg op van de Crutserveldweg en hij kwam niet verder dan 13 km per uur. Dat zal wel aan de berg liggen, dacht ik, maar toen ik bij mij in de straat kwam reed hij nog steeds 13 km, toen begreep ik het, ze hadden niet de joystick aan gepast maar de snelheid. Nu begreep ik de tabel inde handleiding op blz. 24. De nummers stonden er niet bij. Met opzet vermoed ik. Op de hele site van Scoozy staat niet vermeld dat je expert moet zijn in de omgang met de joystick om 18 km per uur er mee te rijden. Overigens stond hij bij mij op level 4 toen ik hem kreeg en er zijn geen instellingen extra mogelijk die de monteur kan doen. Dat is dus een leugen van Scoozy. Scoozy verspreid wel meer leugens. Scootmobiel and More verrijkt zich over de rug van ouderen met weinig geld.
Ik wilde hem terug geven dat ging niet meende men, want ik had geen standaard gekocht, wat zei ik ik heb de scootmobiel gekocht die overal op de website staat van Scoozy
. Hoezo niet standaard. Ik heb ze een een aangetekende brief gestuurd en de koop ongedaan gemaakt wegens misleiding, want daar is hier sprake van. Als ze daar niet op ingaan dan vraag ik de consumentenbond of ze me jurist kunnen steunen om het geld bij de rechter terug te krijgen. Toen ze de aangetekende brief kreeg hebben ze de WMO opgebeld, de brief kwam bij hun om 13:45 en ik kreeg om 14:09 een mail van de WMO dat ze inzage wilde hebben in mijn bankgegevens, dat mag niet. Maar ik ben een eerlijk mens en heb geschreven wat er speelt.
Scootmobiel and More bedonderd ook de WMO dat heeft Ger mezelf vertelt
. Dat gaat ten koste van al die mensen die nu geen scootmobiel krijgen, maar daar heeft Scootmobiel and More lak aan en Luc S. Van de WMO ook.
In een volgend Item Schrijf ik hoe misleidend de reclame is van Scoozy zelf
.